Uitlezen van tachografen

Ook wagenparkbeheer..., op afstand uitlezen van digitale tachografen

Handmatig een bestuurderskaart en het massageheugen van een tachograaf uitlezen is omslachtig, gaat niet altijd zonder problemen en kost veel tijd. Bovendien is het een vereiste dat de vrachtwagen op de locatie aanwezig is. Het wagenparkbeheersysteem van locatienu kan gekoppeld worden aan uw tachografen waardoor deze op afstand uitgelezen kunnen worden. Via de webinterface van het systeem. Op ieder moment. Zelfs terwijl uw chauffeur nog onderweg is. Dit bespaart zelfs kleine transportondernemingen al veel tijd, maar voor grote ondernemingen zijn de tijdsbesparingen werkelijk enorm.

Tachografen op afstand uitlezen

Met het wagenparkbeheersysteem van locatienu leest u automatisch en op afstand de tachograaf en de bestuurderskaart uit. De gedownloade gegevens worden naar keuze op uw of onze servers opgeslagen. Deze data is beschikbaar voor het systeem waardoor veel mogelijkheden ontstaan voor efficiënter vervoer van goederen. Het is wettelijk bepaald dat uw tachograafdata minimaal twee jaar moet worden bewaard.

  • Op ieder moment tachografen uitlezen
  • Enorme tijdsbesparingen
  • Al uw data beveiligd opgeslagen en met een druk op de knop toegankelijk
  • Sluitende rapportages over rust- en rijtijden
  • Realtime inzichten in gereden afstanden en snelheden
  • Chauffeurs hoeven zich niet meer op kantoor te melden
  • Altijd binnen 28 dagen de bestuurderskaarten uitlezen
  • Altijd binnen 90 dagen het massageheugen van tachografen uitlezen
  • Eenvoudig te gebruiken en overzichtelijke webinterface

Nog meer voordelen

De gegevens op de chip van de bestuurderskaart worden maximaal 28 dagen bewaard. Daarna worden de gegevens overschreven. Als er veel stops worden gemaakt kan de chip al binnen 28 dagen ‘vol’ zitten. Het is dan zaak de bestuurderskaart eerder uit te lezen. En dat wordt in de praktijk nogal eens over het hoofd gezien. Met het systeem van locatienu hoeft u niet bang te zijn dat nog niet gedownloade gegevens verloren gaan. De tachograafdata wordt automatisch en op tijd op de server opgeslagen. Ditzelfde verhaal geldt ook voor het massageheugen van de tachograaf welke iedere 90 dagen uitgelezen dient te worden.

Een belangrijke administratie

De administratie welke verband houdt met digitale tachografen is belangrijk. De boetes voor het niet naleven van de regelgeving zijn hoog. Enkele voorbeelden? Als de tachograafdata niet op tijd naar de vestiging van uw bedrijf wordt gedownload kan dat een boete van 1.100 euro opleveren. Overschrijding van de rijtijden van uw chauffeurs kan tot boetes van 110 tot 1.100 leiden. Boetes voor dagelijks tekort aan rust lopen op van 110 tot maar liefst 1.980 euro. Wij helpen u graag uw administratie op orde te krijgen. Zodat u hoge boetes kunt voorkomen.

Meer informatie over het op afstand uitlezen van tachografen door locatienu

Bent u nieuwsgierig geworden naar de vele mogelijkheden van het systeem van locatienu? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij laten u graag vrijblijvend zien wat wij voor u kunnen betekenen.

1. Inbouwen

Nadat u besloten heeft het wagenparkbeheer systeem van locatienu te gebruiken komt één van onze monteurs bij u langs om de GPS-unit(s) in uw wagen(s) te monteren. Het inbouwen duurt gemiddeld zo'n 45 minuten per auto. De GPS-unit wordt netjes en onzichtbaar weggewerkt.

2. Inpluggen

Als u in plaats van het uitgebreide wagenparkbeheersysteem kiest voor de rittenregistratie van locatienu dan krijgt u per auto een GPS-plug toegezonden. Deze kunt u zelf eenvoudig in de OBD-poort van uw wagen(s) monteren. Na het plaatsen van de plug is het systeem 'live'.

3. Meten

Na het installeren van GPS-unit(s) of GPS-plug(gen) kunt u de gegevens die door uw wagen(s) worden verzonden direct realtime bekijken in het overzichtelijke dashboard. Deze is vanaf iedere locatie bereikbaar via de web-interface of via de gratis locatienu app op uw smartphone.

4. Weten

De rapportages in de systemen van locatienu zijn altijd up-to-date. Zodra u inlogt ziet u realtime de locatie van uw wagen(s). In de overzichtelijke rapportages, die met een paar muisklikken oproepbaar zijn, ziet u alle data met betrekking tot uw routes, locaties en pauzes.

Download onze app

Het systeem van locatienu kan worden bediend en geraadpleegd met behulp van een app voor Android en IOS smartphones en tablets. Download de gratis app in de Google Play Store of de Apple Store!

Google Play
Apple Store

Vrijblijvende demo

Met het wagenparkbeheersysteem van locatienu kunt u letterlijk alle kanten op. Met onze eigen software en eigen programmeurs kunnen wij onze totaaloplossing precies passend voor uw bedrijf inrichten. Neem nú contact op voor een vrijblijvende demonstratie van alle mogelijkheden. We komen graag bij u langs!

Bereikbare service

U kunt ons 7 dagen per week van 08:00 tot 22;00 uur bereiken. We zijn er voor u!

Eigen programmeurs

Onze programmeurs kunnen uw wensen doorvoeren. Samen komen we verder!

Voor bedrijf en ZZP'er

Rittenregistratie voor ZZP'ers en wagenparkbeheer voor bedrijven. Wij doen het voor u!

Eigen software

De systeemsoftware is door ons zelf ontwikkeld. Door onze eigen programmeurs!

Moderne technologie

Vooroplopend met onze technologie zoeken we naar de modernste oplossingen.

100% fiscusproof

Onze rittenregistratie voldoet volledig aan alle wensen van de Belastingdienst.