Trailermanagement

Monitoring van de bandenspanningen en de temperatuur van de ladingen in uw trailers

Met het systeem van locatienu kunt u uitgebreide data verzamelen uit de hardware van uw trailers. Met behulp van ons systeem krijgt u de mogelijkheid om de temperatuur van uw lading te monitoren. U kunt setpoints instellen…, als een temperatuur een bepaalde waarde bereikt krijgt u daarvan een melding. Zo kunt u te allen tijde de kwaliteit van uw lading bewaken. Ook de bandenspanning en temperatuur in de banden van uw trailers kan door ons systeem worden gemonitord. Uw chauffeurs worden bij afwijkingen in de bandenspanning direct op de hoogte gebracht waardoor tijdig kan worden gereageerd. Dit voorkomt veel verdere schade en zorgt voor meer veiligheid op de weg.

Trailermanagement..., monitoring van bandenspanning

Het systeem van locatienu maakt een continue controle van de bandenspanning en de temperatuur van de band mogelijk. In het geval van drukvermindering in een band krijgt de chauffeur onmiddellijk een waarschuwing. Het systeem bestaat uit een display voor in de cabine van de truck, de centrale regeleenheid (CRE), een eventuele extra ontvanger en de bandensensoren. Alle data vanuit de banden wordt via radiosignalen (FM) door de CRE ontvangen en naar de server van locatienu en het display van de chauffeur gestuurd.

 • Iedere bandensensor zendt de gemeten data via een radiosignaal naar de CRE van de trailer
 • De centrale regeleenheid stuurt de data door naar het display van de chauffeur en de server van locatienu

De bandensensoren

De bandensensor kan de bandendruk meten, de temparatuur in de band en de versnelling van de band. De sensor wordt op de binnenvoering van band bevestigd. Met behulp van radiosignalen wordt de door de sensor verzamelde data naar de CRE verzonden.

Trailerbeheer door locatienu...., de Continental bandensensor

Bandensensor

Deze sensor wordt in iedere band van uw trailer geplaatst. De sensoren staan via een radioverbinding in contact met de CRE, de centrale regeleenheid.

Trailerbeheer door locatienu...., plaatsing van de Continental bandensensor

Plaatsing bandensensor

De sensor wordt op de binnenvoering van de band bevestigd. Na installatie stuurt de sensor de bandenspanning en de gemeten temperatuur door.

De centrale regeleenheid (CRE)

De CRE wordt op een centrale plaats op het chassis van de trailer gemonteerd. In de CRE is een geïntegreerde antenne bevestigd die zorgt voor een storingsvrije en stabiele radioverbinding met de bandensensoren. De CRE kan data van maximaal 24 bandensensoren ontvangen en verwerken.

Optioneel..., een eventuele extra ontvanger

Als er bandensensoren zijn die zich op een afstand van meer dan 4 meter van de CRE bevinden, is het voor een betere ontvangst van de radiosignalen noodzakelijk een extra ontvanger te monteren.

Voordelen van een juiste bandenspanning

 • Tot wel 5% besparing in brandstofkosten
 • Minder slijtage dus minder vaak banden vervangen
 • Meer veiligheid voor uw chauffeurs en hun medeweggebruikers
 • Verlaag de kans op klapbanden en het verlies van loopvlakken
 • Voorkom schade aan wielkasten door klapbanden

Trailermanagement..., monitoring van de temperatuur van uw lading

Het trailermanagementsysteem van locatienu maakt het mogelijk om de status van Thermo King, OptiTemp en Carrier koelmachines te monitoren. Het systeem is zeer geschikt voor het beschermen van ladingen, met name bij het vervoer van goederen die gevoelig zijn voor bederf. Vroegtijdige waarschuwingen na het openen van de deur van de trailer en veranderingen in de binnentemperatuur van de trailer stellen de chauffeur in staat om tijdig in te grijpen en de kostbare lading te beschermen.

In combinatie met een Thermo King, OptiTemp of Carrier koelmachine

We kunnen een grote hoeveelheid verschillende data in overzichtelijke rapportages voor u beschikbaar maken. Dit kan in combinatie met Thermo King koelmotoren vanaf 2010 die verbonden zijn met een iBox welke het J1587 protocol gebruikt, Carrier koelmotoren vanaf versie 1550 en OptiTemp koelmotoren die temperatuursensoren gebruiken met het ES Communications protocol.

 • Brandstofniveau koelmachine
 • Temperatuurbewaking lading in verschillende zones
 • Instellen van setpoints en alarmeringen
 • Accuspanning koelmachine
 • Wereldwijde locatie van de trailer
 • Draaiuren elektrisch systeem
 • Draaiuren koelmachine
 • Luchttemperatuur retourleiding
 • Ontladingstemperatuur
 • Temperatuur verdamper
 • Bedrijfsmodus koelmachine
 • Status van de laaddeuren

Wij hebben veel te vertellen over ons trailermanagementsysteem. Bent u nieuwsgierig geworden wat locatienu voor u kan betekenen? Gebruik dan onderstaand formulier om dit aan ons te laten weten. We nemen dan zo snel als mogelijk contact met u op zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken.

Monitoring temperatuur geconditioneerd vervoer door locatienu

Download onze app

Het systeem van locatienu kan worden bediend en geraadpleegd met behulp van een app voor Android en IOS smartphones en tablets. Download de gratis app in de Google Play Store of de Apple Store!

Google Play
Apple Store

Vrijblijvende demo

Met het wagenparkbeheersysteem van locatienu kunt u letterlijk alle kanten op. Met onze eigen software en eigen programmeurs kunnen wij onze totaaloplossing precies passend voor uw bedrijf inrichten. Neem nú contact op voor een vrijblijvende demonstratie van alle mogelijkheden. We komen graag bij u langs!