Monitoring van bandenspanning

Bespaar op brandstofverbruik en slijtage en voorkom ongelukken

De juiste bandenspanning is om meerdere redenen belangrijk. Denk aan besparingen op brandstof, besparing op de aanschaf van nieuwe banden en de verhoging van de veiligheid van uw chauffeurs en hun medeweggebruikers. En daarnaast is de juiste bandenspanning aantoonbaar beter voor het milieu. Het wagenparkbeheersysteem van locatienu kan met behulp van sensoren de bandenspanning én de temperatuur in de banden realtime voor u in de gaten houden. U hebt altijd en overal inzage in die gegevens en u krijgt meldingen wanneer een band niet de juiste condities heeft. Daardoor kunt op tijd ingrijpen.

Banden verliezen altijd druk

Rubber is poreus en daardoor verliezen banden langzaam hun druk. Uit een onderzoek dat TNO in 2016 deed kwam naar voren dat ongeveer 40% van de banden in het zwaar wegtransport een te lage spanning heeft. Twee procent heeft zelfs een gevaarlijk lage onderspanning van slechts 30 tot 40%. Er is dus heel veel verbetering mogelijk. Ook binnen úw wagenpark.

  • Tot wel 5% besparing in brandstofkosten
  • Minder slijtage dus minder vaak banden vervangen
  • Meer veiligheid voor uw chauffeurs en hun medeweggebruikers
  • Verlaag de kans op klapbanden en het verlies van loopvlakken
  • Nauwkeurig inzicht in de CO2-uitstoot van uw wagenpark

Veiligheid boven alles

De wegligging van auto’s is zeer bepalend voor de veiligheid. De juiste bandenspanning is op zijn beurt zeer belangrijk voor een goede wegligging. Bij een goede bandenspanning wordt de wegligging beter, wordt de remafstand korter en verminderen de risico’s op klapbanden en het verlies van loopvlakken. Met minder schade door ongelukken als gevolg.

Klapbanden

Een klapband kan een bedrijf enkele duizenden euro’s kosten. Vaak ontstaat na een klapband extra schade aan de auto, denk maar aan de spatborden. De band moet ter plaatse door een gespecialiseerd bedrijf worden verwisseld, een tijdrovende klus welke ervoor zorgt dat uw chauffeur te laat bij zijn eerstvolgende afspraak komt. Met extra kosten tot gevolg. Ook de bezoeken later op de route zullen te laat worden bezocht. Waardoor er weer extra kosten ontstaan. Rijden met een juiste bandenspanning verlaagt significant de kans op klapbanden. Een enorme besparing voor uw bedrijf.

Minder CO2-uitstoot

Bij een juiste bandenspanning is de uitstoot van CO2 en fijnstof ook lager. En dat is een tijd waarin we bezig zijn met steeds groener en milieubewuster worden enorm van belang. Het systeem van locatienu houdt per definitie precies bij hoeveel CO2 uw wagenpark uitstoot, maar door de controle van de bandenspanning kan de uitstoot ook nog eens flink worden verlaagd.

Besparing op brandstofkosten

De rolweerstand van banden neemt toe als de luchtdruk in de band daalt. Volgens de ANWB kunnen de extra brandstofkosten tot maar liefst 150 euro oplopen. Per jaar. Per auto. Reken maar uit wat dit voor uw complete wagenpark kan betekenen. Het wagenparkbeheersysteem van locatienu verdient zichzelf alleen al hierdoor heel snel terug.

Meer informatie over de bandenspanning monitoring van locatienu

Bent u nieuwsgierig geworden naar het wagenparkbeheersysteem van locatienu? Neem dan contact met ons op. We komen graag bij u langs om u een vrijblijvende demonstratie van ons systeem te geven.

1. Inbouwen

Nadat u besloten heeft het wagenparkbeheer systeem van locatienu te gebruiken komt één van onze monteurs bij u langs om de GPS-unit(s) in uw wagen(s) te monteren. Het inbouwen duurt gemiddeld zo'n 45 minuten per auto. De GPS-unit wordt netjes en onzichtbaar weggewerkt.

2. Inpluggen

Als u in plaats van het uitgebreide wagenparkbeheersysteem kiest voor de rittenregistratie van locatienu dan krijgt u per auto een GPS-plug toegezonden. Deze kunt u zelf eenvoudig in de OBD-poort van uw wagen(s) monteren. Na het plaatsen van de plug is het systeem 'live'.

3. Meten

Na het installeren van GPS-unit(s) of GPS-plug(gen) kunt u de gegevens die door uw wagen(s) worden verzonden direct realtime bekijken in het overzichtelijke dashboard. Deze is vanaf iedere locatie bereikbaar via de web-interface of via de gratis locatienu app op uw smartphone.

4. Weten

De rapportages in de systemen van locatienu zijn altijd up-to-date. Zodra u inlogt ziet u realtime de locatie van uw wagen(s). In de overzichtelijke rapportages, die met een paar muisklikken oproepbaar zijn, ziet u alle data met betrekking tot uw routes, locaties en pauzes.

Locatienu zorgt voor inzicht in de bandenspanning van uw auto´s

Download onze app

Het systeem van locatienu kan worden bediend en geraadpleegd met behulp van een app voor Android en IOS smartphones en tablets. Download de gratis app in de Google Play Store of de Apple Store!

Google Play
Apple Store

Vrijblijvende demo

Met het wagenparkbeheersysteem van locatienu kunt u letterlijk alle kanten op. Met onze eigen software en eigen programmeurs kunnen wij onze totaaloplossing precies passend voor uw bedrijf inrichten. Neem nú contact op voor een vrijblijvende demonstratie van alle mogelijkheden. We komen graag bij u langs!

Bereikbare service

U kunt ons 7 dagen per week van 08:00 tot 22;00 uur bereiken. We zijn er voor u!

Eigen programmeurs

Onze programmeurs kunnen uw wensen doorvoeren. Samen komen we verder!

Voor bedrijf en ZZP'er

Rittenregistratie voor ZZP'ers en wagenparkbeheer voor bedrijven. Wij doen het voor u!

Eigen software

De systeemsoftware is door ons zelf ontwikkeld. Door onze eigen programmeurs!

Moderne technologie

Vooroplopend met onze technologie zoeken we naar de modernste oplossingen.

100% fiscusproof

Onze rittenregistratie voldoet volledig aan alle wensen van de Belastingdienst.